Aequidens patricki
(Kullander, 1984)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Peru
Lengte vd vis : 17 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
In het begin een tamelijk schuwe soort die als hij zich eenmaal in een aquarium thuis voelt ten opzichte van soortgenoten en kleinere andere soorten tamelijk agressief  kan optreden.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Ook planten kunnen ter decoratie worden gebruikt.  Een territorium wordt ingericht.

Het is een alleseter, die echter absoluut niet kan tegen eenzijdig voedsel.  Er moet dus voor voldoende variatie worden gezorgd.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is alleen bij een goed passend koppel geen probleem.  Verstandig is dus om zo'n koppel zich te laten vormen uit een groepje jonge dieren.  De eieren worden op een steen afgezet en bevrucht.  Het broedsel wordt door beide ouders intensief verzorgd en verdedigd met grote agressie.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Vinod Kutty

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik