Apistogramma diplotaenia
(Kullander, 1987)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : BraziliŽ. Venezuela
Lengte vd vis : 5,5 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Onderling is deze soort tamelijk agressief.  Hij heeft dus veel ruimte nodig om zijn territorium in te kunnen richten.  Een te klein aquarium leidt bij paarsgewijs houden tot dodelijke gevechten tussen de partners.  Verder is het een rustige soort die met niet te grote andere vissen kan worden samen gehouden.  Bij te grote vissen raken de dieren in stress en worden schuw.  Het aquarium moet worden ingericht met een fijne zandbodem, planten, kienhout en wortels.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven zoals Artemia, kleine watervlooien en muggenlarven.

De kweek is niet gemakkelijk.  Een goed bij elkaar passen paartje is noodzakelijk voor een succesvolle kweek.  De eieren worden in een kuiltje afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje verzorgt de eieren terwijl het mannetje het territorium verdedigt.  Als de jongen vrij zwemmen worden ze nog gedurende 6 weken verzorgd, waarbij ook het mannetje op een gegeven moment deel gaat nemen aan de broedzorg.  De eerste tijd moeten de jongen gevoerd worden met het allerfijnste infuus, later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Apistogramma.com

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik