Apistogramma hoignei
(Meinken, 1965)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Venezuela
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Rustige, vreedzame soort die uitstekend kan worden samen gehouden met andere, kleine vissen die voornamelijk de bovenste waterlagen bevolken.  Aangezien het mannetje polygaam is, is het aan te raden om bij een mannetje meerdere vrouwtjes te houden. De vrouwtjes hebben hun eigen kleine territorium binnen het grote territorium van het mannetje.  Het aquarium moet dicht worden beplant en voorzien zijn van een fijne zandbodem.  Ook kan wat kienhout gebruikt worden als decoratie. 

Het is een alleseter met een duidelijke voorkeur voor klein, levend voer en detritus.  Droogvoer wordt niet geaccepteerd.

De kweek is niet zo moeilijk.  Het mannetje paart met meerdere vrouwtjes.  De jongen worden tot gedurende 10 weken intensief door het vrouwtje verzorgd, terwijl het mannetje zich bezig houdt met de verdediging van het grote territorium.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Yoritaka Honda

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik