Apistogramma resticulosa
(Kullander, 1980)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Rio Madeira, Brazilië
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Deze kleine dwergcichlide kan het beste paarsgewijs worden gehouden.  Mits de watersamenstelling in orde is kan hij ook uitstekend in een gezelschapsaquarium worden gehouden.  Het aquarium moet dicht worden beplant en verder worden gedecoreerd met stenen, kienhout en wortels zodat er voldoende schuilplaatsen aanwezig zijn.

Het zijn alleseters.  Er moet dus voor voldoende variatie op het menu worden gezorgd.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  Tot 100 eieren worden in een hol aan het dak afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje neemt de broedzorg op zich terwijl het mannetje het territorium verdedigt.  De larven komen na drie  dagen uit en nog eens zes dagen later zwemmen ze vrij.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.  Soms komt het weer zeer snel na het vrij zwemmen tot het opnieuw afzetten van eieren.  Om conflictsituaties te vermijden in het aan te raden om de jongen uit het aquarium te verwijderen en apart te verzorgen.

Foto beschikbaar gesteld door :

Max Galladé

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik