Aspidoras pauciradiatus
(Weitzman & Nijssen, 1970)
Verklaring van de tekens

Familie : Callichthyidae
Herkomst : BraziliŽ
Lengte vd vis : 3,5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame, kleine scholenvis die het best gehouden kan worden met kleine zalmpjes of dwergcichliden.  Al te grote medebewoners zijn niet aan te raden.  Het aquarium moet dicht worden beplant en een flinke stroming van zuurstofrijk water wordt zeer op prijs gesteld.  Een gedeelte van de bodem moet worden voorzien van fijn zand waar de dieren naar voedsel kunnen grondelen zonder de baarddraden te beschadigen.  Een regelmatige waterverversing is noodzakelijk.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is zeer moeilijk.  Bij een Ph van 6 en een zeer lage Gh (0-1) worden na een waterverversing van 75 procent de eieren tussen fijnbladerige planten of de ruit van het aquarium afgezet.  Het is aan te raden om de eieren na afzetten in een apart aquarium onder te brengen.  Na het vrij zwemmen kunnen de jongen worden groot gebracht met azijnaaltjes en een paar dagen later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
Schwaben Aquaristik
Synoniem : Corydoras pauciradiatus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik