Astyanax bimaculatus
(Linnaeus, 1758)
Verklaring van de tekens

Familie : Characidae
Herkomst : BraziliŽ, Venezuela, Peru, Guyana's,   Colombia, ArgentiniŽ, Equador, Uruguay
 Lengte vd vis : 15 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
Vreedzame, levendige scholenvis voor het grotere gezelschapsaquarium.  Als hij volwassen is geworden is hij dol op zachte planten. Het is dus niet aan te raden om al te zachte planten als decoratie aan de randen en achtergrond te gebruiken. Verder kan het aquarium worden ingericht met kienhout en wortels.  In het midden moet zeer veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een goede filtering wordt zeer op prijs gesteld.

Het is een grote alleseter, waarbij op latere leeftijd een groot gedeelte plantaardig moet zijn.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is in een groot aquarium tamelijk eenvoudig.  Een zeer groot aantal eieren worden tussen fijne planten zoals javamos afgezet en bevrucht. Na het afzetten dienen de ouders verwijderd te worden.  De eieren komen na 18 uur uit en nog eens 18 uur later zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Lance R. Peck

Dynoniemen : Salmo bimaculatus, Astianax bimaculatus, Tetragonopterus maculatus, Tetragonopterus linnaei, Tetragonopterus gronovii, Tetragonopterus wappi, Tetragonopterus vittatus, Poecilurichthys brevoortii, Tetragonopterus bartlettii, Tetragonopterus orientalis, Tetragonopterus bahiensis, Astyanax bimaculatus borealis, Astyanax bimaculatus novae, Astyanax bimaculatus incaicus, Astyanax rupununi
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik