Barbus callipterus
(Boulenger, 1907)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : West Afrika, van Cameroun tot Niger
Lengte vd vis : 9 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vreedzame, levendige scholenvis die uitstekend geschikt is voor het gezelschapsaquarium samen met andere vreedzame en levendige vissen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een donkere, zachte bodem en wat drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.  Het zijn goede springers dus een dekruit is geen overbodige luxe.

Het zijn alleseters, dus er kan voor voldoende variatie op het menu worden gezorgd.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is vrij eenvoudig.  Enkele honderden eieren worden in de vroege ochtendzon afgezet en bevrucht.  Daar het felle eierrovers zijn moet de kweekbak voorzien zijn van een afzetrooster.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden.  De larven komen na 30 uur uit.  Enkele dagen later zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met het fijnste infuus en wat later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Ariel Bornstein

Synoniemen : Barbodes callipterus, Puntius callipterus
IUCN Red List Status : geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik