Barbus candens
(Nichols & Griscom, 1917)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Zaire
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame, beweeglijke scholenvis die, gezien zijn eisen aan de watersamenstelling, het beste in een speciaalaquarium kan worden samen met andere kleine soorten.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten. Ook kan er wat kienhout als decoratie worden gebruikt.  De bodem moet zacht zijn (bv zand of turf).  Een gedempte verlichting wordt zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet zeer klein levend of diepvriesvoer worden gegeven.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  In een kweekaquarium met zeer zacht en zuur water en een afzetsubstraat van turf of een afzetmop kan een koppel worden onder gebracht.  Dagelijks worden een aantal eieren afgezet en bevrucht in het substraat.  Na 10-12 dagen komen de jongen uit.  De ouders moeten dan verwijderd worden.  Weer 2-3 dagen later zwemmen ze vrij en moeten ze de eerste dagen worden gevoerd met micro-aaltjes.  Als ze groot genoeg zijn accepteren ze Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Ted Judy

IUCN Red List Status : Geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik