Dawkinsia filamentosa
(Valenciennes, 1844)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Sri Lanka, Zuid en West India
Lengte vd vis : 15 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Levendige vreedzame vis die veel zwemruimte nodig heeft. Het aquarium kan gedecoreerd worden met fijnbladerige planten. De vis is een scholenvis, maar wil zich ook af en toe wel eens van de school verwijderen. Enkele uren per dag zon wordt zeer op prijs gesteld.

De dieren zijn zeer vraatzuchtig en eten alles wat voor de bek komt.

De kweek is eenvoudig. De kweekbak moet ruim zijn en dicht beplant zijn. Als bodemgrond grove kiezel. Meestal wordt er in de ochtendzon afgezet. Na het afzetten de ouders verwijderen. De eieren komen binnen 2 dagen uit. De jongen zijn eenvoudig op te kweken met fijn stofvoer en Artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door :
A.V. AquaVISie
Synoniemen : Leuciscus filamentosus, Barbus filamentosus, Puntius filamentosus, Systomus filamentosus, Barbus filamentosa, Systomus maderaspatensis, Systomus madraspatensis, Barbus mahecola, Leuciscus mahecola, Puntius mahecola, Systomus assimilis, Systomus assiniglis, Puntius lepidus, Barbus singhala, Puntius melanampyx singhala, Puntius singhala
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik