Pethia gelius
(Hamilton, 1822)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : India
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Nederlandse naam : Dwergbarbeel
Vreedzame scholenvis die ook voor kleine aquaria geschikt is. Hij moet wel met minimaal 8-10 stuks gehouden worden.  Hij kan het beste in gezelschap van andere Barbussoorten worden gehouden.  Het aquarium moet worden ingericht met een donkere bodem, wat crypto's en wat kienhout en wortels.  Er moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  De soort is nogal gevoelig voor te hoge temperaturen..

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Ook alg wordt gegeten.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.  Het voedsel mag niet te groot zijn.

De kweek is vrij eenvoudig.  Voor de kweek is verstandig om alleen de mooiste dieren hiervoor in te zetten.  Tot 100 eieren worden aan de onderkant van planten afgezet.  Na het afzetten moeten de ouders verwijder worden.  Na 24 uur komen de jongen uit.  Ze moeten worden groot gebracht met het fijnste infuus en later Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Diskusmann

Synoniemen : Cyprinus gelius, Barbus gelius, Puntius gelius, Systomus gelius, Cyprinus canius, Puntius carletoni
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik