Pethia ticto
(Hamilton, 1822)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : India, Sri Lanka
Lengte vd vis : 10 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Nederlandse naam : Ceylonbarbeel
Vreedzame scholenvis die uitstekend met andere vreedzame vissen gehouden kan worden. Ze mogen niet te warm gehouden worden en een overwintering bij ongeveer 16 graden is aan te bevelen. Een donkere bodem met een dichte randbeplanting met veel vrije zwemruimte wordt op prijs gesteld.

Het is een alleseter. Er moet dus voor voldoende variatie in het menu gezorgd worden.

De kweek is vrij eenvoudig. Een vrouwtje met meerdere mannetjes apart zetten in een bakje met grove kiezel, aangezien het eierrovers zijn. Na het afzetten moeten de dieren dus ook verwijderd worden. De jongen komen na 30 uur uit en zijn groot te brengen met fijngewreven droogvoer en Artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
Synoniemen : Cyprinus ticto, Barbus ticto, Puntius ticto, Puntius ticto ticto, Rothee ticto, Systomus ticto, Systomus tripunctatus, Barbus punctatus, Puntius punctatus, Puntius ticto punctatus, Barbus stoliczkanus, Puntius stoliczkae, Puntius stoliczkanus, Puntius ticto stoliczkanus
IUCN Red List Status : geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik