Caquetaia spectabilis
(Steindachner, 1875)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Amazone
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Statige, rustige cichlide die niet met te kleine vissen samen gehouden mag worden, aangezien die dan als voedsel kunnen worden gezien.  Het aquarium moet worden ingericht met forse planten, stenen en kienhout.  Wel moet er voldoende vrije zwemruimte worden open gelaten. Aan de watersamenstelling worden weinig eisen gesteld.  Aangezien het een grote eter is, is een goede filtering en een regelmatige waterverversing geen overbodige luxe.

De grote bek wijst er op dat het een echte rover is die grote brokken voer aan kan.  Runderhart, vis en garnaal wordt graag gegeten.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is bij een goed passend paar niet al te moeilijk.  Vele honderden eieren worden op een plat substraat afgezet.  Na vier dagen komen de jongen uit.  Ze worden dan ondergebracht in schuilplaatsen tussen stenen.  Beide ouders zijn met de bewaking en verzorging bezig, waarbij het vrouwtje iets meer bezig is dan het mannetje.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Cichlids forever

Synoniemen : Acara spectabilis, Caquetaia spectabile
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik