Chalinochromis popelini
(Brichard, 1989)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyilameer
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Omdat ze ten opzichte van soortgenoten agressief zijn moet deze tamelijk vreedzame vis paarsgewijs gehouden worden samen met andere vreedzame vissen uit het Tanganyikameer.  Alleen in de broedtijd zijn ze uitermate agressief ten opzichte van mede-bewoners.  Het aquarium moet dan ook groot genoeg zijn en voorzien van heel veel schuilplaatsen door middel van stenen.  Eventuele planten worden met rust gelaten.

Het zijn alleseters.  Ze kunnen dus afwisselend worden gevoerd met alle soorten levend, diepvries en droogvoer.

De kweek is niet zo moeilijk. Het beste is om een aantal jonge dieren aan te schaffen zodat paarvorming plaats kan vinden.  De overige dieren moeten daarna verwijderd worden.  De eieren worden afgezet en bevrucht in een hol dat door beide ouders fanatiek wordt verdedigd.  Ze zijn dan zeer agressief ten opzichte van alle vissen die in de buurt komen.  Als er niet voldoende schuilplaatsen zijn, zullen die gedood worden.  De eieren kom na 3 dagen uit en nog eens 2 dagen later zwemmen ze vrij. Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-nauplién.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

Synoniem : Chalinochromis popeleni
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik