Champsochromis caeruleus
(Boulenger, 1908)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 30 cm
Min.lengte aquarium : 250 cm
Deze roofzuchtige soort kan niet met kleinere vissen worden samen gehouden omdat die als voedsel worden gezien.  Een mannetje van deze vis kan het beste worden samen gehouden met meerdere vrouwtjes en als ander gezelschap even grote vissen uit het Malawimeer.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat holen en schuilplaatsen ontstaan voor onderworpen dieren en vrouwtjes met jongen.

Als voedsel moet krachtig levend voer worden gegeven in de vorm van kleine visjes.  Ook diepvriesvoer wordt geaccepteerd.

De kweek is al meerdere keren gelukt.  Tot honderd eieren worden door het vrouwtje in de bek genomen.  Na bevruchting trekt het vrouwtje zich tussen de rotsen terug om aan het mannetje te ontkomen.  De eieren worden gedurende 3 weken in de bek gehouden.  Na het vrij zwemmen kunnen de vrij grote jongen onmiddellijk worden gevoerd met klein levend voer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Fredrik Hagblom

Synoniemen : Paratilapia caerulea, Copadichromis caeruleus, Cyrtocara caerulea, Cyrtocara caeruleus, Haplochromis caeruleus, Haplochromis bellicosus, Haplochromis boultoni
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik