Laubuka dadiburjori
(Menon, 1952)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Birma
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Een vis voor de bovenste waterlagen die zich pas goed in zijn element voelt als hij met 12 stuks of meer gehouden wordt. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant. Er moet voldoende vrije zwemruimte worden open gelaten.

Als voedsel zijn insecten in de vorm van bv muggen en eendagsvliegjes de eerste keus. Ook muggenlarven worden geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig. De kweekbak moet zo staan dat er wat ochtendzon in kan komen. De avond tevoren het kweekstel erin zetten en in de ochtendzon worden de eieren tussen drijfplanten afgezet. Na het afzetten moeten de ouders worden verwijderd. Na 24 uur komen de jongen uit en moeten ze worden gevoerd met zeer fijn voer (bv Liquifry)

Foto beschikbaar gesteld door :
Fischhaus Zepkow
Synoniemen : Laubuca dadiburjori, Chela dadiburjori, Chela dadidurjori, Chela dadyburjori, Chela dadydurjori, Laubuca dadidurjori, Laubuca dadyburjori
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik