Chilotilapia rhoadesii
(Boulenger, 1908)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 23 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Ten opzichte van soortgenoten zijn mannetjes zeer agressief.  In een groot aquarium kan men twee mannetjes met een grotere groep vrouwtjes verzorgen. Het aquarium moet worden ingericht met een aantal grotere stenen en wat grote, harde planten.  Er moet voldoende bodemoppervlak over blijven.  Die bodem moet uit fijn zand bestaan.

In hun oorspronkelijke omgeving zijn het voedselspecialisten.  Ze eten daar voornamelijk slakken.  Ze kunnen echter eenvoudig aan ander krachtig voer wennen. (bv insectenlarven, garnaal, regenwormen)

De kweek is niet al te moeilijk.  De eieren worden afgezet en door het vrouwtje onmiddellijk in de bek genomen.  Ze worden daarna door het mannetje bevrucht met de eivlekmethode.  Na 3 weken verlaten de jongen voor het eerst de bek van de moeder.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jason Seelomg  
Synoniem : Chilotilapia rhoadesi
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik