Cichlasoma trimaculatum
(GŁnther, 1867)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Mexico tot El Salvador
Lengte vd vis : 36 cm
Min.lengte aquarium : 300 cm
Een van de meest agressieve cichliden die er zijn.  Ze hebben zeer veel ruimte nodig en richten een heel groot territorium in.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat schuilplaatsen ontstaan.  Als gezelschap alleen maar grotere vissen zoals meervallen houden.  Aangezien planten als voedsel worden gezien zijn die dus als decoratie niet te gebruiken.  Een krachtig filter is geen overbodige luxe.

Het zijn grote alleseters, waarbij een flink gedeelte van het menu uit plantaardige kost in de vorm van sla en spinazie moet bestaan.

De kweek is zeer eenvoudig.  Die kan het beste plaats vinden met wat jongere dieren.  Meer dan 1000 eieren worden op een platte steen afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje verzorgt de eieren terwijl het mannetje de bewaking van het territorium op zich neemt.  Na 3 dagen komen de jongen uit en worden ze onder gebracht in broedkuilen.  Nog eens 4 dagen later zwemmen ze vrij.  Ze worden nog lang door beide ouders intensief verzorgd en bewaakt.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
Cichlid Scene

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Synoniemen : Heros trimaculatus, Cichlasoma trimaculatus, Cichlasoma mojarra, Cichlasoma centrale, Cichlasoma gordonsmithi, Cichlasoma cajali
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik