Mimagoniates lateralis
(Nichols, 1913)
Verklaring van de tekens

Familie : Characidae
Herkomst : BraziliŽ, Paraguay, ArgentiniŽ
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Vreedzame scholenvis, uitstekend geschikt voor het wat koelere gezelschapaquarium.  Deze vis is niet zo eenvoudig te houden omdat een te hoge temperatuur niet gewenst is.  Het water moet zuurstofrijk en pijnlijk zuiver zijn.  Een flinke stroming door een krachtig filter wordt zeer op prijs gesteld.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden beplant en in het midden moet zeer veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een enigszins gedempte verlichting doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.

De kweek is niet eenvoudig.  De eieren worden intern bij het vrouwtje bevrucht.  Het vrouwtje kan dan nog weken later de eieren afzetten.  Dit gebeurt bij voorkeur aan de onderkant van plantenbladeren. De jongen komen al binnen een dag uit.  Door hun geringe grootte zijn ze zeer moeilijk te voeren.  Zeer fijne infusoriŽn zijn noodzakelijk voor een enigszins gelukte kweek.

Foto beschikbaar gesteld door :

Yoritaka Honda

Synoniemen : Coelurichthys lateralis, Coelurichthys tenuis, Mimagoniates tenuis, Mimagoniates barberi
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik