Corydoras aeneus
(Gill, 1858)
Verklaring van de tekens

Familie : Callichthyidae
Herkomst : Venezuela
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Ook deze corydorassoort moet gehouden worden in een groepje van minimaal 6 stuks. Het aquarium moet dicht worden beplant en er moet een gedeelte zijn waar de vissen kunnen grondelen. Dit moet het liefst een donkere bodem te zijn van fijn zand zodat de baarddraden niet beschadigen bij dat grondelen.

Het is een alleseter, met een voorkeur voor levend voer dat zich in de bodem verstopt (bv Tubifex). Ook droogvoer wordt graag gegeten.

De kweek is niet eenvoudig. Tot 100 eieren worden meestal bij planten of in de hoeken van de bak afgezet en bevrucht. Na afzetten moeten de ouders verwijderd worden. De jongen komen uit tussen 3-10 dagen en kunnen grootgebracht worden met zeer fijn infuus en Artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
Synoniemen : Hoplosoma aeneum, Callichthys aeneus, Corydoras aeheus, Corydoras aenaeus, Corydoras microps, Corydoras venezuelanus, Corydoras macrosteus, Corydoras schultzei, Corydoras schulzei
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik