Corydoras imitator
(Nijssen & Isbrücker, 1983)
Verklaring van de tekens

Familie : Callichthyidae
Herkomst : Brazilië, Rio Negro
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame scholenvis die met minimaal 6 stuks verzorgd moet worden.  De soort is uitstekend geschikt voor het gezelschapsaquarium.  Een gedeelte van dat aquarium moet voorzien zijn van een bodem van fijn zand zodat de vis er naar voedsel kan grondelen zonder de baarddraden te beschadigen.  De rest van het aquarium moet dicht worden beplant.  De naam (imitator) is afkomstig van het feit dat hij sterk lijkt op de Corydoras adolfoi.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Droogvoer in de vorm van tabletten wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet zo eenvoudig.  Als de dieren goed gevoerd zijn gaan ze na een flinke waterverversing met koeler water meestal wel over tot het afzetten van eieren.  Die worden over het algemeen tegen de wand van het aquarium geplakt.  Na het afzetten moeten de ouders worden verwijderd.  De jongen kunnen worden groot gebracht met het fijnste stofvoer.  Na een week kan dat vervangen worden door fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Eric Bodrock

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik