Craterocephalus stramineus
(Whitley, 1950)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Atherinidae
Herkomst : AustraliŽ
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vreedzame scholenvis die het beste gehouden kan worden met soortgenoten in een speciaalaquarium.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten.  In het midden moet voldoende vrije zwemruimte worden open gelaten.  Aangezien deze soort vrij gevoelig is voor schommelingen van de waterwaardes is het aan te bevelen om regelmatig met zeer kleine hoeveelheden water te verversen.

Als voedsel moet gevarieerd klein, levend voer worden gegeven.  Af en toe wat plantaardig voer mag ook niet op het menu ontbreken.  Droogvoer wordt ook wel geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig omdat de waterkwaliteit zeer belangrijk is.  Na een verhoging van de temperatuur worden een 60-tal eieren tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  Na 7-10 dagen komen de jongen uit.  Zodra ze vrij zwemmen kunnen ze worden gevoerd met zeer kleine infusoriŽn en fijngewreven eigeel.  Nog een week later kunnen ze verder met Artemia-naupliŽn worden groot gebracht.
Foto beschikbaar gesteld door :
Norbert Grunwald

Synoniemen : Quiris stramineus, Quirichthys stramineus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik