Devario aequipinnatus
(McClelland, 1839)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : India, Sri Lanka
Lengte vd vis : 10 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Nederlandse naam : Reuzedanio
Levendige, een beetje onrustige scholenvis die vooral in de bovenste waterlagen veel zwemruimte nodig heeft. Randbeplanting met middelharde en harde planten. Geschikt voor het gezelschapsaqaurium. Aangezien het zeer goede springers zijn is een afdekruit geen overbodige luxe.

Deze soort is een alleseter. Voldoende variatie in het menu is dus mogelijk.

De kweek is eenvoudig. De kweekbak mag niet te klein zijn en moet ingericht worden met grove kiezel en fijne planten op een zonnige plaats. De dieren moeten goed gevoerd worden. Per paring worden 20 tot 50 eieren afgezet tot een totaal van 300. Na het afzetten  moeten de ouders worden verwijderd.  De jongen komen na 1-2 dagen uit en groeien zeer snel.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en wat later met fijngewreven droogvoer.
 
Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniemen : Perilampus aequipinnatus, Danio aequipinnatus, Leuciscus aequipinnatus, Pteropsarion aequipinnatus, Danio aequipinnulus, Leuciscus lineolatus, Danio lineolatus, Danio browni
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik