Dormitator lebretonis
(Steindachner, 1870)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Eleotridae
Herkomst : West Afrika van Senegal tot Angola
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vreedzame rustige bodembewoner die uitstekend kam worden samen gehouden met andere vreedzame vissen,  Die mogen echter niet te klein zijn aangezien ze dan misschien als voedsel worden gezien. Ook happen ze graag naar lange vinnen, dus vissen met dat soort vinnen is ook geen geschikt gezelschap. Het aquarium moet worden ingericht met een zandige bodem, stenen en kienhout zodat holen ontstaan en een klein territorium kan worden ingericht.  Hoewel ze ook voor wel leven in zoet water is het toevoegen van wat zeezout aan te bevelen.  een gedempte verlichting wordt zeer op prijs gesteld.  Als het aquarium groot genoeg is kan hij in een groep worden gehouden, in een klein aquarium is het beter om een koppel te houden aangezien mannetjes onderling wat agressief zijn.

Het zijn alleseters.  U kunt dus gevarieerd voeren met levend, diepvries en droogvoer.  Een gedeelte van dat voedsel moet plantaardig zijn.

Over de kweek in het aquarium is nog niet veel bekend.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

Synoniemen : Eleotris lebretonis, Batanga lebretonis, Batanga lebretonis lebretonis, Eleotris omosema, Batanga lebretonis microphthalmus
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik