Geophagus taeniopareius
(Kullander & Royero, 1992)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Venezuela
Lengte vd vis : 15 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Tamelijk vreedzame soort die alleen in de broedperiode hun territorium en jongen nadrukkelijk verdedigen.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat schuilplaatsen ontstaan.  Planten worden met rust gelaten en kunnen dus ook als decoratie worden gebruikt.  Ondank bovenstaande waterwaardes is hij ook bij hogere waardes nog zonder problemen te houden. (Ph tot 7,4 en Gh tot 19.)

Het is een alleseter.  Er kan dus voor voldoende variatie worden gezorgd.  Diepvries- en droogvoer wordt ook zonder problemen geaccepteerd.

De kweek is niet moeilijk.  Een klein aantal eieren wordt op een vlakke steen afgezet en bevrucht.  Het legsel wordt bedekt met zand.  Na 3 dagen komen de larven uit en worden ze onder gebracht in een broedkuil.  Na 9 dagen zwemmen de jongen vrij en worden door beide ouders verzorgd en beschermd.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

AllFish Thailand

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik