Guianacara owroewefi
(Kullander & Nijssen, 1989)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Suriname, Frans Guyana
Lengte vd vis : 14 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Onderling zijn deze vissen tamelijk agressief.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat schuilplaatsen ontstaan.  Planten kunnen niet gebruikt worden aangezien tijdens de broedperiode de gehele bodem omgewoeld wordt.  Ze kunnen uitstekend samen gehouden worden met vissen die minimaal een gelijke grootte hebben.  Ze kunnen paarsgewijs gehouden worden, in grotere aquaria ook in groepen.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van Artemia en andere kleinere garnalen.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  De eieren worden in holen afgezet en door het vrouwtje verzorgd terwijl het mannetje het territorium bewaakt.  Na het uitkomen worden de larven in broedkuilen onder gebracht en gaat ook het mannetje zich met de broedzorg bemoeien.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

JŲrg Albering

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik