Hyphessobrycon ecuadoriensis
(Eigenmann, 1915)
Verklaring van de tekens

Familie : Characidae
Herkomst : Ecuador, Colombia
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vreedzame scholenvis die uitstekend geschikt is voor het gezelschapsaquarium.  Als ze niet in een school gehouden worden,  worden ze schuw en trekken ze zich terug tussen de planten.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  Er moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een donkere bodem en een enigszins gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt echter ook zonder problemen geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Een kleine school moet onder gebracht worden in een kweekaquarium met een afzetrooster.  Afhankelijk van de conditie van de vrouwtjes worden 100-400 eieren afgezet en bevrucht.  Na het afzetten moeten de ouderdieren verwijderd worden.  Na drie dagen komen de eieren uit en nog eens twee dagen later zwemmen de jongen vrij.  De eerste dagen moeten de jongen gevoerd worden met het allerfijnste stofvoer.  Na drie dagen worden Artemia-naupliŽn geaccepteerd.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniem : Megalamphodus ecuadorensis
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik