Hyphessobrycon serpae
Verklaring van de tekens

Familie : Characidae
Herkomst : BraziliŽ, Paraguay
Lengte vd vis : 4,5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame scholenvis die uitstekend geschikt is voor het gezelschapsaquarium.  Het enige nadeel is dat volwassen exemplaren onderling nogal bijterig zijn.  Sommige dieren bijten elkaar zelfs ogen uit.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten worden zeer op prijs gesteld en doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven zoals Artemia en Cyclops.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.  Rode muggenlarven moet spaarzaam worden gegeven.

De kweek is niet eenvoudig.  In een zwak belicht aquarium met zacht, zuur water worden de eieren tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden.  Zodra de jongen vrij zwemmen kunnen ze worden gevoerd met het allerfijnste infuus.  Na 10 dagen kan worden overgegaan op Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer. 

Foto beschikbaar gesteld door :

Ekkwill

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik