Hypselecara coryphaenoides
(Heckel, 1840)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Amazone, Rio Negro
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Tamelijk onverdraagzame soort die sterk in de bodem woelt en die paarsgewijs gehouden moet worden.  Dit laatste kan bereikt worden door een zestal jonge exemplaren aan te schaffen en zo een koppel te laten vormen.  De overige exemplaren moeten dan weer verwijderd worden.  Het is aan te raden het aquarium aan de achtergrond en zijkanten in te richten met stenen en kienhout. In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.   Planten kunnen beter niet gebruikt worden.  Ze kunnen niet met kleine vissen worden samen gehouden aangezien die als voedsel kunnen worden gezien.

Als voedsel moet krachtig levend voer worden gegeven zoals wormen, hart en kleinere vissen.

De kweek is niet moeilijk.  Tot 300 eieren worden afgezet en bevrucht op een substraat.  Na 2 dagen komen de eieren uit en worden de larven onder gebracht in broedkuilen.  Nog eens 5 dagen later zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen vrij eenvoudig worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Joerg Albering

Synoniemen : Heros coryphaenoides, Heros niger, Centrarchus niger, Cichlasoma arnoldi, Chuco axelrodi
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik