Laetacara flavilabris
(Cope, 1870)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Peru, Equador, BraziliŽ
Lengte vd vis : 13 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Vreedzame, af en toe schuwe vis die zich vooral in het begin niet snel laat zien.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat hij bij gevaar zich kan verbergen tussen de planten. Ook plantenresten worden als schuilplaats gebruikt.  Verder kunnen wortels, kienhout en stenen worden gebruikt als decoratie.

Het is een gemakkelijke alleseter.  Er moet dus voor voldoende variatie op het menu worden gezorgd.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  Er wordt pas aanstalten gemaakt om te broeden als het dier zich thuis voelt in het aquarium en als de watersamenstelling goed is.  De Ph moet dus zeer laag zijn.  Tot 150 eieren worden dan op een vlakke steen afgezet en bevrucht.  Beide ouders bemoeien zich met de broedzorg die minstens twee weken duurt nadat de jongen vrij zijn gaan zwemmen.  De jongen kunnen worden groot gebracht met infusoriŽn en later Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Alf Stalsbergg

Synoniemen : Acara flavilabris, Aequidens flavilabris, Acara freniferus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik