Poecilia reticulata
(Peters, 1859)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Van Mexico tot Brazilië
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Nederlandse naam : Guppy, miljoenenvisje
Deze vis die we allemaal wel eens gehad hebben is nog steeds populair en in iedere aquariumzaak te koop. Het aquarium kunnen we het beste goed beplanten en ook wat drijfplanten zijn erg bruikbaar. Het dier is prima te houden met de meeste andere vreedzame vissen. Een echte beginnersvis.

Het is een alleseter met een voorkeur voor muggenlarven en droogvoer.

De kweek is simpel. De eieren ontwikkelen in het moederlichaam en komen uit op het moment van de geboorte. De 20-40 jongen zwemmen dan direct zelfstandig rond en gaan direct naar het wateroppervlak om zich daar te verschuilen tussen de wortels van drijfplanten. Als men er veel wil overhouden moet men ze uitvangen en in een aparte bak onderbrengen. Ze eten meteen fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
Synoniemen : Acanthophacelus reticulatus, Girardinus reticulatus, Lebistes reticulatus, Poecilioides reticulatus, Haridichthys reticulatus, Pocilia reticulata, Poecilia reticulate, Poecilia reticulatus, Lebistes poecilioides, Lebistes poeciloides, Girardinus guppii, Acanthophacelus guppii, Heterandria guppyi
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik