Lepidiolamprologus nkambae
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyilameer
Lengte vd vis : 14 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
Deze (ook onderling) vrij agressieve soort kan het beste paarsgewijs worden gehouden.  Het beste is om een aantal jonge dieren aan te schaffen en als zich dan een koppel heeft gevormd, de overige dieren te verwijderen. Ze kunnen niet met kleinere vissen worden samen gehouden aangezien die als voedsel worden gezien. Ze worden dan ook vaak ingezet om de bevolking van een Tanganyika-aquarium een beetje in toom te houden.  Het aquarium moet ingericht worden met stenen zodat schuilplaatsen en holen ontstaan. De bodem moet uit fijn zand bestaan. Eventuele planten worden met rust gelaten. Een territorium wordt ingericht. Een goede doorluchting van het water wordt zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Diepvries- en droogvoer wordt echter ook geaccepteerd.

De kweek is niet zo moeilijk.  Tot 300 eieren worden in een hol afgezet en bevrucht.  Als de jongen vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik