Lethrinops sp itungi red cap
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Tamelijk vreedzame cichlide die in een groep gehouden moet worden eventueel samen met andere vreedzame en rustige vissen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden ingericht met stenen zodat schuilplaatsen ontstaan.  In het midden moet veel vrije zwemruimte over blijven.  Een zandige bodem is noodzakelijk aangezien ze hun voedsel in het zand zoeken.  Eventuele planten moeten dan ook stevig verankerd worden. Een regelmatige waterverversing is aan te bevelen.

Ze kunnen gevoerd worden met allerlei soorten levend en diepvriesvoer. Droogvoer wordt ook geaccepteerd. Er kan dus voldoende variatie in het menu worden aangebracht.

De kweek is niet moeilijk.  De mannetjes maken in de bodem grote kraters waar de vrouwtjes naar toe gelokt worden.  De eieren worden na afzetten en bevruchten door het vrouwtje in de bek genomen.  Na 3 weken verlaten de jongen de bek.  Ze kunnen gevoerd worden met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik