Lucania goodei
(Jordan, 1880)
Verklaring van de tekens

Familie : Fundulidae
Herkomst : Florida, Zuid Georgia
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Ten opzichte van soortgenoten tamelijk vreedzame vis.  Ten opzichte van andere soorten wil enige agressiviteit wel eens optreden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  verder kan het aquarium worden gedecoreerd met kienhout en wortels zodat wat schuilplaatsen ontstaan.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten. 

Als voedsel moet levend voer in de vorm van witte en zwarte muggenlarven worden gegeven.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  Gedurende de broedperiode worden dagelijks een paar eieren in een afzetmop afgezet.  Aangezien de ouders eierrovers zijn moeten de eieren uitgelezen worden en ondergebracht worden in een broedschaal.  Bij een temperatuur van 20 graden komen de jongen na 12 dagen uit.  De eerste dagen moeten ze worden gevoerd met infuus en daarna met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Vasco Gomes

IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik