Mimagoniates microlepis
(Steindachner, 1877)
Verklaring van de tekens

Familie : Characidae
Herkomst : BraziliŽ
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Zwemlustige vis die zich thuis voelt in een los schoolverband en dus niet persť in een school gehouden moet worden.  Hij kan uitstekend in het gezelschapsaquarium worden verzorgd.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden beplant terwijl in het midden zeer veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten en een donkere bodem doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  In een aquarium wordt een pluk groene synthetische watten gelegd.  Als de dieren goed gevoerd zijn worden de eieren binnen twee dagen hier tussen afgezet en bevrucht.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden.  Na 2-3 dagen komen de jongen uit.  Zodra ze vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met de kleinste pantoffeldiertjes en wat later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Lance R. Peck

Synoniemen : Paragoniates microlepis, Coelurichthys microlepis, Coelurichthys iporangae, Mimagoniates iporangae
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik