Naevochromis chrysogaster
(Trewavas, 1935)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Hoewel deze soort vrij algemeen in het Malawimeer voorkomt wordt hij vrij zelden gehouden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden ingericht met stenen zodat holen en schuilplaatsen ontstaan waar zwakkere exemplaren of vrouwtjes met jongen zich terug kunnen trekken. In het midden moet een zandige bodem aanwezig zijn.  Een territorium wordt ingericht maar echte agressie wordt niet echt getoond.  Hij kan dan ook uitstekend met andere grotere cichliden uit het Malawimeer worden samen gehouden.

Het is een eenvoudige alleseter.  Er moet dus met variatie gevoerd worden.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.  In de natuur zou hij zich voeden met de larven en jongen van andere muilbroeders.

Aangezien deze soort niet vaak gehouden wordt is er over de kweek in het aquarium weinig bekend.  aangenomen mag worden dat die niet veel zal schelen van andere muilbroedende soorten.

Foto beschikbaar gesteld door :
Deister Aquaristik
Synoniemen : Haplochromis chrysogaster, Cyrtocara chrysogaster, Otopharynx chrysogaster
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik