Neolamprologus savoryi
(Poll, 1949)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 9 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Over het algemeen is deze vis redelijk vreedzaam en kan in aquaria van voldoende grootte (minimaal 120 cm) ook uitstekend met andere vissen worden samen gehouden.  Alleen tijdens de paartijd kan deze soort tamelijk agressief worden.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat holen en schuilplaatsen ontstaan.  Planten worden over het algemeen met rust gelaten en kunnen dus aan de randen en achtergrond ook als dekoratie worden gebruikt.  Er moet in het midden veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een territorium wordt ingericht.

Het is een probleemloze alleseter.  Er kan dus voor voldoende variatie op het menu worden gezorgd.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet zo eenvoudig.  Een klein aantal eieren worden in een hol afgezet en bevrucht.  Na een week zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
Magdalena Kwolek
Synoniemen : Lamprologus savoryi, Lamprologus savoryi savoryi, Lamprologus savorgi
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik