Nomorhamphus liemi
(Vogt, 1978)
Verklaring van de tekens

Familie : Zenarchopteridae
Herkomst : IndonesiŽ
Lengte vd vis : 9 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Levendige scholenvis die voornamelijk te vinden is in de bovenste waterlagen.  Het aquarium moet niet al te hoog zijn en moet aan de randen en achtergrond los beplant worden.  Er moet zeer veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Enige schuilplaatsen uit kienhout en wortels en een stevige stroming worden zeer op prijs gesteld. 

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Het liefst worden insecten van het wateroppervlak genomen.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  Deze vissen zijn eierlevendbarend.  De eieren ontwikkelen zich in het lichaam van de moeder.  Bij de geboorte zijn de (gemiddeld 10) jongen al bijna 2 cm groot.  Ze kunnen dus onmiddellijk met fijngewreven droogvoer worden gevoerd.  Er moet voldoende schuilgelegenheid zijn tussen drijfplanten omdat ze anders door het vrouwtje worden opgegeten.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniemen : Nomorhamphus liemi liemi, Nomorhamphus liemi snijdersi
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik