Notropis chrosomus
(Jordan, 1877)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Noord Amerika
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vreedzame, levendige scholenvis, die het beste samen gehouden kan worden met vissen uit koelere streken.  Het is zelfs zeer verstandig om ze gedurende de winterperiode bij lagere temperaturen te houden.  Ze kunnen ook uitstekend in een vijver gehouden worden en daar zelfs in niet te strenge winters overwinteren.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden beplant.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.

Het zijn alleseters.  Er kan dus gevarieerd worden gevoerd met allerlei soorten levend, diepvries- en droogvoer.

De kweek is vrij eenvoudig.  Mannetjes en vrouwtje moeten tevoren goed worden gevoerd alvorens in het kweekaquarium te worden gezet.  De temperatuur moet nu opgevoerd worden tot boven de 20 graden.  De bodem van het kweekaquarium moet bestaan uit grove kiezels (een laag knikkers kan ook worden gebruikt).  De volgende morgen zullen de dieren enkele honderden eieren afzetten en bevruchten.  Na het afzetten moeten de ouders worden verwijderd.  Na 5 dagen zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

Synoniem : Hybopsis chrosomus
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik