Oreochromis tanganicae
(GŁnther, 1894)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 40 cm
Min.lengte aquarium : 300 cm
Grote, vrij agressieve vis die alleen gehouden kan worden in een zeer ruim aquarium (ook in de breedte).  Een zandige bodem is noodzakelijk.  Het zijn planteneters dus kunnen planten niet als decoratie worden gebruikt.  Aangezien het een grote eter is, is een groot filter en een regelmatige flinke waterverversing noodzakelijk.  Een man moet met meerdere vrouwtjes worden samen gehouden.

Het is een gemakkelijk alleseter, waarbij een groot gedeelte van het menu plantaardig moet zijn.  Het is aan te bevelen om meerdere malen per dag te voeren.  Hij groeit dan ook zeer snel.

De kweek in het aquarium is alleen mogelijk als er voldoende ruimte is.  Het mannetje graaft dan een nestkuil waarin de eieren worden afgezet en bevrucht.  Onmiddellijk daarna neemt het vrouwtje de eieren in de bek gedurende enige tijd.  Als de jongen de bek verlaten kunnen ze worden gevoerd met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Cichlids Forever
Synoniemen : Chromis tanganicae, Neotilapia tanganicae, Petrochromis tanganicae, Sarotherodon tanganicae, Tilapia tanganicae, Petrochromis tanganaicae, Petrochromis andersonii, Neotilapia andersonii
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik