Oryzias melastigma
(McClelland, 1839)
Verklaring van de tekens

Familie : Adrianichthyidae
Herkomst : Indonesië
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Foto beschikbaar gesteld door :
Een kleine, vreedzame scholenvis, die dus met minimaal 10 stuks gehouden moet worden. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant. Aan het oppervlak wat drijfplanten en een zandige bodem worden op prijs gesteld. Ze zijn wel gevoelig voor lagere temperaturen. In sommige literatuur staat dat het aan te bevelen is om wat zout toe te voegen. Dit schijnt eerder schadelijk te zijn.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven. Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet zo eenvoudig. Het kweekaquarium moet ingericht worden met fijnbladerige planten en moet op een zonnige plaats staan. Dagelijks worden dan gedurende een dag of veertien een 40-tal eieren afgezet. Aangezien de ouders eierrovers zijn, moeten de eieren overgezet worden in een apart aquarium met zeer zacht water en een lage waterstand.

Fischhaus Zepkow
Synoniemen : Aplocheilus melastigmus, Haplochilus melastigma, Oryzias melastigmus, Panchax melastigma, Haplochilus melanostigma, Oryzias melanostigma, Panchax cyanopthalma, Panchax cyanophthalmus, Panchax argenteus
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik