Osphronemus goramy
(Lacepède, 1801)
Verklaring van de tekens

Familie : Anabantidae
Herkomst : China, Zuid-Oost Azië
Lengte vd vis : 70 cm
Min.lengte aquarium : 500 cm (150 cm hoog)
Nederlandse naam : Reuzengoerami
Deze vis kan door zijn grootte niet gehouden worden in een huiskameraquarium. Alleen jonge dieren tot 10 cm geeft geen problemen, maar daarna groeien de dieren zo snel, dat kleinere vissen al snel als voedsel worden gezien, en dat heeft dus grote verliezen tot gevolg. Het aquarium moet goed worden beplant en aan het oppervlak van drijfplanten worden voorzien. Een goede filtering is noodzakelijk.

Als voedsel kan alles gegeven worden, van havervlokken tot kleinere vissen.

Aangezien jonge vis reeds op een leeftijd van 6 maanden zich voort kan planten, is de kweek in het aquarium niet onmogelijk. Een kogelvormig schuimnest wordt gebouwd waar de grote eieren worden ondergebracht. De jongen verlaten het nest na een week of twee.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniemen : Trichopus goramy, Osphromenus gourami, Osphronemus gorami, Osphronemus gourami, Osphronemus gouramy, Trichopodus mentum, Trichopode mentonnier, Trichopus satyrus, Osphromenus satyrus, Osphromenus olfax, Osphromenus notatus
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik