Parachromis friedrichsthalii
(Heckel, 1840)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Van Mexico tot Nicaragua
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Redelijk vreedzame en rustige soort die paarsgewijs gehouden moet worden en een territorium inricht.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, wortels en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan.  Aangezien planten over het algemeen met rust worden gelaten kunnen ze ook ter decoratie aan zijkant en achtergrond worden gebruikt.  Ze moeten dan wel stevig worden verankerd.

Het zijn grote alleseters met een voorkeur voor fors levend voer.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Een paar blijft altijd bij elkaar.  Vele honderden eieren worden op een platte steen afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje bewaakt en verzorgd de eieren terwijl het mannetje de verdediging van het territorium op zich neemt.  Na het uitkomen worden de jongen onder gebracht in tevoren gegraven broedkuilen.  De jongen worden geruime tijd intensief verdedigd en kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Markus Russegger

Synoniemen : Heros friedrichsthalii, Astronotus friedrichsthalii, Cichlasoma friedrichsthalii, Parapetenia friedrichsthalii, Cichlosoma multifasciatum, Cichlasoma multifasciatum, Parapetenia multifasciata
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik