Parachromis managuensis
(GŁnther, 1867)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Honduras, Nicaragua, Costa Rica
Lengte vd vis : tot 30 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Onderling zeer onverdraagzame, agressieve soort die het beste paarsgewijs kan worden gehouden Het is niet aan te raden om deze vis samen met veel kleinere vissen te houden, aangezien die als voedsel worden gezien. Een territorium wordt ingericht. Het aquarium moet worden ingericht met stenen. Het is verstandig om deze stenen op de bodem worden gelegd aangezien het een grote graver is. Planten kunnen dus ook niet worden gebruikt.

Als voedsel moet groot levend voer worden gegeven in de vorm van insecten, regenwormen en visjes. Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is alleen succesvol bij een goed bij elkaar passend paar. Dan is de kweek redelijk eenvoudig. Tot 5000 eieren worden op een zorgvuldig schoongemaakte steen afgezet en bevrucht. De jongen zwemmen na een week vrij en worden door beide ouders zorgvuldig bewaakt en verzorgd, waarbij het mannetje voornamelijk het territorium bewaakt. De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
Synoniemen : Heros managuensis, Cichlasoma managuense, Herichthys managuense, Nandopsis managuense, Cichlasoma managueuse, Cichlosoma managuense
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik