Parasphaerichthys ocellatus
(Prashad & Mukerji, 1929)
Verklaring van de tekens

Familie : Osphronemidae
Herkomst : Birma
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Onderling af en toe vrij agressieve, zeer schuwe vis en eigenlijk het beste kan worden gehouden in een speciaalaquarium met eventueel nog wat kleine, zeer rustige andere vissen. Die worden verder met rust gelaten.   Als ze met te drukke vissen worden samen gehouden trekken ze zich terug en zijn ze vrijwel nooit te zien.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Ze zijn vrij gevoelig voor vervuild water, het is dan ook aan te raden om een regelmatige waterverversing toe te passen.  Een gedempte verlichting d.m.v. drijfplanten wordt zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven worden in de vorm van zwarte muggenlarven en Artemia-naupliŽn. Diepvriesvoer wordt nauwelijks geaccepteerd en droogvoer helemaal niet.  Voedsel afkomstig uit vervuilde wateren zoals rode muggenlarven en tubifex moet vermeden worden.

Over de kweek in het aquarium is weinig bekend.  Het is een muilbroeder.

Foto beschikbaar gesteld door :

Zhou Hang

Synoniem : Paraspherichthys ocellatus
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik