Parosphromenus linkei
(Kottelat, 1991)
Verklaring van de tekens
Familie : Osphronemidae
Herkomst : Borneo
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 40 cm
Deze kleine soort kan in een aquarium van 40 cm paarsgewijs worden gehouden, wil men meerdere paartjes houden moet een groter aquarium worden gebruikt.  Ze zijn onderling redelijk verdraagzaam.  Het aquarium moet zodanig ingericht worden dan kleinere territoria kunnen worden ingericht.  Het aquarium moet worden ingericht met planten, halve kokosnoten, stenen en kienhout zodat veel holen en schuilplaatsen ontstaan.  Een donkere bodem van turf, eiken- of beukenblad en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten worden zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van Artemia.  Slechts in noodgevallen kan diepvriesvoer worden gegeven.

De kweek is niet eenvoudig.  Het water moet zeer zacht en uitermate zuur zijn (Ph 4,3).  40 tot 50 eieren worden in een hol afgezet in een schuimnest en bevrucht.  Na 3 dagen komen de jongen uit en nog eens 6 dagen later zwemmen ze vrij.  De jongen kunnen worden groot gebracht met het allerkleinste infuus en wat later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Yoritaka Honda

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik