Pelmatochromis nigrofasciatus
(Pellegrin, 1900)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cichlidae
Herkomst : Gabon, Congo, ZaÔre
Lengte vd vis : 18 cm
Min.lengte aquarium : 180 cm
Relatief vreedzame, af en toe enigszins schuwe vis die samen kan worden gehouden met andere rustige, niet al te kleine vissen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  Ook stenen, kienhout en wortels kunnen als decoratie worden gebruikt.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting worden zeer op prijs gesteld.  Een regelmatige waterverversing is noodzakelijk.

Het zijn alleseters.  Ze kunnen dus gevarieerd gevoerd worden met allerlei soorten levend, diepvries- en droogvoer.

De kweek is niet eenvoudig en kan het beste plaats vinden in een apart aquarium omdat de ouders een rustige omgeving nodig hebben.  Tot 500 eieren worden op een van tevoren schoongemaakt substraat (bv een steen) afgezet en bevrucht.  De jongen komen 4 dagen later uit en nog eens 4 dagen later zwemmen ze vrij.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemua-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Joerg Albering

Synoniemen : Paratilapia nigrofasciata, Paratilapia dorsalis, Pelmatochromis dorsalis, Paratilapia longipinnis, Pelmatochromis longipinnis
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik