Pelvicachromis humilis
(Boulenger, 1916)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Liberia, Guinea, Sierra Leone
Lengte vd vis : 12,5 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Redelijk verdraagzame vis buiten te paartijd.  Tijdens de paartijd wordt hij agressief en woelt hij enigszins in de bodem.  Planten worden over het algemeen met rust gelaten.  De dieren moeten paarsgewijs worden gehouden.  Een territorium wordt ingericht.  Het aquarium moet in het midden worden ingericht met stenen en kienhout zodat holen en schuilmogelijkheden ontstaan.  Aan de randen is een dichte beplanting aan te raden.  Ook tussen de stenen en het kienhout kan wat beplanting worden aangebracht.  De bodem moet bestaan uit donker, fijnkorrelige grind.  Een sterke filtering en een regelmatige waterverversing worden op prijs gesteld.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet zo eenvoudig.  Het water moet extreem zacht (1-2 Gh) en licht zuur zijn.  De eieren worden in een hol afgezet en door de moeder verzorgd.  Na 8 dagen verlaten de jongen het hol en worden verder door beide ouders intensief verzorgd en bewaakt.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en Mikromin.

Foto beschikbaar gesteld door :

Sean Furney

Synoniem : Pelmatochromis humilis
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik