Pelvicachromis roloffi
(Thys van den Audenaerde, 1968)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Guinea, Liberia, Sierra Leone
Lengte vd vis : 8.5 cm
Min. lengte aquarium : 100 cm
Relatief vreedzame soort die die paarsgewijs gehouden moet worden en alleen in de paartijd agressief kan worden en een territorium inricht.  Tijdens de paartijd wordt ook enigszins in de bodem gewoeld, maar verder worden planten redelijk met rust gelaten en kunnen dus ook als decoratie worden gebruikt.  Verder moet het aquarium ingericht worden met kienhout en wortels zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doet de kleuren beter tot hun recht komen.

Het zijn alleseters.  Ze moeten dus afwisselend met levend, diepvries- en droogvoer worden gevoerd.

De kweek is niet eenvoudig.  Zacht en enigszins zuur water zijn noodzakelijk.  Een klein aantal eieren wordt afgezet en bevrucht in een hol.  Het vrouwtje verzorgt het broedsel terwijl het mannetje het territorium verdedigt.  Na een week komen de jongen voor het eerst uit het hol.  Het mannetje neemt nu ook deel aan de broedzorg.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Ted Judy

Synoniem : Pelmatochromis roloffi
IUCN Red List Status : bijna bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik