Petitella georgiae
(Gťry & BoutiŤre, 1964)
Verklaring van de tekens

Familie : Characidae
Herkomst : BraziliŽ, Peru
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame, levendige scholenvis die niet zo eenvoudig te houden is omdat hij nogal gevoelig is voor een waterverversing zonder een goed voorbereidingsmiddel.  Het is verder een uitstekend gezelschap voor vissen uit de "zwartwaterzone" zoals dwergcichliden en corydorassen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant terwijl in het midden veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten en een donkere bodem doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven zoals Artemia en kleine muggenlarven.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek in het aquarium is zeer moeilijk.  In zeer zacht water wordt een klein aantal eieren tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  Na het afzetten moeten de ouders worden verwijderd.  De jongen komen na 30 uur uit.  Zodra ze vrij zwemmen moeten ze worden gevoerd met de allerfijnste infusoriŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Bjšrne Saetrang

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik