Petrochromis polyodon
(Boulenger, 1898)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 21 cm
Min.lengte aquarium : 180 cm
Zeer agressieve cichlide die niet in een te klein aquarium met andere vissen samen kan worden gehouden daar dit zeker tot de dood van de andere soort zal leiden.  In een aquarium van voldoende grootte met schuilplaatsen door het gebruik van stenen kan de agressie verdeeld worden en is dat niet meer zo'n groot probleem.  Beplanting met harde, stevig verankerde planten is mogelijk.  Er moet voldoende vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een mannetje kan het beste met meerdere vrouwtjes worden gehouden.

In de natuur eet deze soort de zg "aufwuchs".  Er moet dus gevoerd worden met ballastrijk voer in de vorm van watervlooien, Artemia en muggenlarven.  Droogvoer kan beter niet gegeven worden.

De kweek is redelijk eenvoudig.  50-60 eieren worden door het vrouwtje in de bek genomen en met behulp van de eivlekmethode bevrucht.  De jongen verlaten na 4 weken de bek en kunnen dan worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :
Airfish
Synoniemen : Perissodus polyodon, Petrochromis nyassae
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik